Archívum

Április 25. Borklub - Neszmélyi borvidék

Kedves BorBarátaink!

A következő klubestünk a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban lesz április 25-én, kedden 19 órakor. A Neszmélyi Borvidékről, Kesztölcről érkezik a vendégünk: a Kostel Borászat a korábban itt működő Gimeskövin Pincészetet vette át és működteti tovább.
Kesztölc kiváló adottságú bortermő hely a Neszmélyi Borvidéken - Esztergom közelében. A Kostel Pincészet hangulatos modern étteremmel és panzióval is rendelkezik, ezért kirándulásra és bortúrára is jó lehetőséget kínál.

Közelében található Klastrompuszta, ahol a Pálos szerzetesek (fehér csuhások) első monostora épült a XIII. század elején, Kesztölcöt (szlovák néven Kostel) 1948-ig főként szlovákok lakták, akik helyére lakosságcserével felvidéki magyarok érkeztek!

Nagy érdeklődéssel várjuk a Pincészet bemutatkozását, melyen a következő borokat kóstolhatjuk meg:

1. Cserszegi Fűszeres 2016
2. Sauvignon Blanc 2016
3. Chardonnay Barrique 2016
4. Kékfrankos Rosé 2016
5. Cabernet Sauvignon 2015
6. Késői Cserszegi Fűszeres Szüret 2016
Előzetes bejelentkezést kérünk!

ELŐZETES
Pünkösdi Bortúra!!!
Tájékoztatjuk a klubtagjainkat, hogy Pünkösdkor- június 3-án, szombaton egész napos bortúrát szervezünk autóbusszal Szekszárdra. Indulás reggel 7.30 órakor Budakalászról, érkezés ugyanoda cca, 21 órakor.(Útközben - a jelentkezők igényeit is figyelembe véve - még 1-2 felszállóhelyet beiktatunk az útvonal mentén...)
A terveink szerint a Vesztergombi, Takler és Mészáros Pincészeteket látogatjuk meg. A pincelátogatás és borkóstolók mellett az utóbbiban estebédet tervezünk.
A pontos menetrendet, programot és a részvétel anyagi feltételeit Húsvét után küldjük meg!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

Üdvözlettel:

Nyikos István Kézér Ilona
30/954-9147 20/311-0986
Bacchus Arts Stúdió
2011 Budakalász Liget utca 39.
Tel/fax: 26/341-972;
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.