"Nagyon köszönjük hogy ilyen esőben is részt vettek a Szüreti Mulatságon. A visszajelzések az Önök műsoráról igen pozitívak voltak. Mi nagyon jól éreztük magunkat, remélem Önök is. Színvonalas műsorukra máskor is számítok."

(Hudák Ágnes szervező - Érd-Ófalu)

Látogatók

02206932
Ma
Tegnap
A héten
A hónapban
68
327
730
13039

IP-címed: 54.92.160.119
2018-10-17 04:06

Archívum

2017 januári Borklub Mátra

Kedves BorBarátaink!
  
  Január 24.-én a Ludányi Pincészet bemutatójával kezdtük a 2017-es esztendőt a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, Óbudán.
Borászunk Gyöngyöstarjánból érkezett, amely  a Mátrai borvidék egyik legismertebb boros települése. A Mátra déli lankáin elterülő szőlőültetvények ideális mikroklimában gyűjtik magukba az "illatos borvidék" csodáit. Januári vendégünk Ludányi József borász barátunk - a helyi Ludányi Pincészet tulajdonosa - pincéje 1995 óta sokat felvillantott már a borvidék lehetőségeiből. 9 hektáras birtokáról kikerülő remek borait is csak azok kóstolhatják, akik helyben meglátogatják, vagy a nevesebb budapesti éttermekbe betérnek, illetve most megtisztelték látogatásukkal a Borvirág Borklubot...
  Ludányi József a bemutatóra az alábbi borait hozta el: Mátrai Olaszrizling 2015, Mátrai Zenit  2015, Mátrai Pinot gris (Szürkebarát) 2016, Exelent rosé cuvée 2016, Mátrai Merlot 2013, Kőérberki Zenit 2009 késői szüret
 
"Köszönöm a kellemes estét, amit a nagyon szép és hangulatos bordalokkal szereztek. Tisztelettel: Ludányi József"
Egy kis "múlt-idézés"! A Borvirág Borklub decemberi borbemutatójának képgalériáját szeretnénk megosztani az érdeklődőkkel:Patricius Borház bemutatkozó estje!
 

Bemutatkozó

Gondolatok

…mert a szőlővessző és a
Költő sorsa oly hasonló.
Költő és a szőlővessző
A világnak adja lelkét.
Szőlővessző lelke a bor,
A költőnek lelke a dal.
Lelkünket ha általadtuk
Borban, dalban a világnak:
Elhervadunk, elenyészünk.
És midőn már elenyésztünk:
Lelkeink, a bor s dal mellett
Vígad a világ!

Petőfi Sándor

Ajánlások, referenciák

vendegkonyv

Kispejlovam lovarda

www.kispejlovam.hu

www.bordalok.hu

Keress a Facebook-on