Archívum

Pünkösdi bortúra

Kedves BorBarátaink!

Nem éppen ideális kiránduló időben, de jó hangulatban abszolváltuk a Pünkösdi bortúránkat Hajóson és környékén. Tartalmas és kellemes programban volt részünk, jól éreztük magunkat és pozitív visszajelzéseket kaptunk! Szeretnénk megosztani Veletek Szőts Laci fotós barátunk képgalériáját a Bortúráról, amit a linkre kattintva tudtok megtekinteni!
Nagyon szép beszámolót és képeket kaptunk a hétvégi Pünkösdi Bortúráról az egyik túrázó barátunktól, amit - az Ő engedélyével - szeretnénk megosztani Veletek! S a csatolmányban egy élménybeszámolót is küldött: akit érdekel, elolvashatja! Köszönjük!!!
A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban május 31.-én kedden este 19 órakor lesz a - nyári szünet előtti - záró Borvirág Borklub est , ahol a Szekszárdi Borvidék egy viszonylag új szereplője a Lajvér Avantgarde Pincészet lesz a vendégünk!
A Lajvér Avantgarde borászat különlegességét egy izgalmas kettősség adja. A kímélő, alapvetően kis, kézműves borászatokra jellemző, kézimunkán alapuló feldolgozást sikerült „nagyüzemi" méretűre emelni, így biztosítva mindkét kategória előnyeit a fogyasztóknak: kímélő technológia, igényes kézi munka, nagyobb odafigyelés a kézművesség jegyében, valamint megbízható, állandó minőség és elfogadható árak a nagyobb üzemméretnek köszönhetően
A pincészet képviseletében Nagy Attila birtokigazgató mutatja majd be az alábbi borokat:
Olaszrizling 2015
Cuvée blanc (Sauvignon blanc, Cserszegi fűszeres) 2015
Rosé Cuvée (Kékfrankos, Menoir) 2015
Kékfrankos Selection 2012
Bikavér Selection 2012
Cabernet sauvignon 2012
"A bátran kísérletező, fiatal és tehetséges borászok célja, hogy újszerű házasításokkal, új ízekkel, de a legjobb szekszárdi hagyományok alapjain kiváló minőségű borokat alkossanak. Olyan borokat, melyekben egyszerre van jelen a borvidék és a terroir karaktere, az ízekben, gyümölcsökben gazdag aromák, a test, és az izgalmas savak játéka, ugyanakkor soha sem túlzók, vagy túlburjánzók, mindig elegánsak és érthetők maradnak. A Lajvér Avantgarde a szekszárdi borok hagyományait fogalmazza újra modern formában, a ma emberének."
S nem csupán modern csomagolásával, új ízvilágával, de teljes gondolkodásmódjában is egy új, mondhatni avantgarde színfoltot jelent majd a boros palettán!
Aki eljön megláthatja, megkóstolhatja!
Belépő 2500 Ft(bejelentkezéssel);
törzskártyásoknak kedvezményesen 2000 Ft.
Zenében és irodalomban maradunk a hagyományoknál...
A Borvirág Zenekarral együtt mindenkit szeretettel várunk!
Előzetes bejelentkezést kérünk!

Üdvözlettel:

Nyikos István, Kézér Ilona

Pünkösdi bortúra - 2016.05.16. - Borvirág Zenekar