"Reméltük, hogy jó lesz, de azt nem, hogy ilyen remek hangulatot teremtenek. Máskor is szeretettel várjuk a Borvirág zenekart!"

(Dunakömlőd - Művelődési Ház)

Látogatók

04666254
Ma
Tegnap
A héten
A hónapban
242
424
1089
4155

IP-címed: 18.205.59.250
2024-03-29 06:37

Archívum

Decemberi Borklub

Kedves BorBarátaink!

December 15-én, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban a Béres Szőlőbirtok és Pincészet volt a vendégünk a Borvirág Borklubban.

A Béres cseppeket nagyon sokan, a Béres tokaji borokat talán kevesebben ismerik, pedig a pince ma már a borvidék egyik vezető pincészetének számít. Ebben az évben két magas díjat is magáénak mondhat: ők lettek "Magyarország legszebb szőlőbirtoka" és az "Év Pincészete" díj második helyezettje! Ültetvényük és a központ Erdőbényén található, amelyről az est folyamán nagyon sok érdekes történetet mesélt nekünk. Béres József tulajdonos és felesége Klára.  
A Béres borokból az alábbiakat kóstoltuk: Béres Furmint 2013 (száraz), Béres Sárgamuskotály 2013 (száraz), Béres Lőcse Furmint 2011 (száraz), Béres Must 2015 (édes, alkoholmentes), Béres Magita 2013 (édes), Béres Aszú 5 puttonyos 2007.

A fantasztikus hangulatú együtt töltött estről álljanak itt Béres Klára gondolatai: 

"Mi az, ami igaz, szép élményt adhat számunkra? Ha igaz, szép lelkű emberek közösségében lehetünk. A mai este ilyen volt. A Borvirág Borklub vendégeként egy vidám, tartalmas, szép estét töltöttünk, csodálatos borok, nagyszerű emberek társaságában, egy fantasztikus éneklő közösségben, ahol a Borvirág Zenekar adta az alapot - igen, igen ideillően, no meg a csodás tokaji Béres borok -igen, igen ideillően. 
Köszönjük a feljthetetlen élményt!"
Nagy szeretettel:
Béres Klára, Béres József

Bemutatkozó

Gondolatok

A szőlő halála csak átváltozás…
A szőlőből must lesz, a mustból bor.
A szőlő ereje velünk marad,
halálával kellett bevennie az időtlenséget.
Ha körülnézel a pincében,
vajon gondolsz arra, hogy isteneket őrzöl hordóidba zárva?
Minden borospince a halhatatlanság szigete.

Pilinszky János

Ajánlások, referenciák

vendegkonyv

Kispejlovam lovarda

www.kispejlovam.hu

www.bordalok.hu

Keress a Facebook-on