"Nagyon köszönjük hogy ilyen esőben is részt vettek a Szüreti Mulatságon. A visszajelzések az Önök műsoráról igen pozitívak voltak. Mi nagyon jól éreztük magunkat, remélem Önök is. Színvonalas műsorukra máskor is számítok."

(Hudák Ágnes szervező - Érd-Ófalu)

Látogatók

02436238
Ma
Tegnap
A héten
A hónapban
162
938
3030
21084

IP-címed: 18.205.176.100
2019-08-22 03:42

Archívum

Decemberi Borklub

Kedves BorBarátaink!

December 15-én, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban a Béres Szőlőbirtok és Pincészet volt a vendégünk a Borvirág Borklubban.

A Béres cseppeket nagyon sokan, a Béres tokaji borokat talán kevesebben ismerik, pedig a pince ma már a borvidék egyik vezető pincészetének számít. Ebben az évben két magas díjat is magáénak mondhat: ők lettek "Magyarország legszebb szőlőbirtoka" és az "Év Pincészete" díj második helyezettje! Ültetvényük és a központ Erdőbényén található, amelyről az est folyamán nagyon sok érdekes történetet mesélt nekünk. Béres József tulajdonos és felesége Klára.  
A Béres borokból az alábbiakat kóstoltuk: Béres Furmint 2013 (száraz), Béres Sárgamuskotály 2013 (száraz), Béres Lőcse Furmint 2011 (száraz), Béres Must 2015 (édes, alkoholmentes), Béres Magita 2013 (édes), Béres Aszú 5 puttonyos 2007.

A fantasztikus hangulatú együtt töltött estről álljanak itt Béres Klára gondolatai: 

"Mi az, ami igaz, szép élményt adhat számunkra? Ha igaz, szép lelkű emberek közösségében lehetünk. A mai este ilyen volt. A Borvirág Borklub vendégeként egy vidám, tartalmas, szép estét töltöttünk, csodálatos borok, nagyszerű emberek társaságában, egy fantasztikus éneklő közösségben, ahol a Borvirág Zenekar adta az alapot - igen, igen ideillően, no meg a csodás tokaji Béres borok -igen, igen ideillően. 
Köszönjük a feljthetetlen élményt!"
Nagy szeretettel:
Béres Klára, Béres József

Bemutatkozó

Gondolatok

Szüret tüzei égnek,
Szólnak szüreti nóták
S a szőlőhegyek hátán
Venyige lombja pirkad
És megszépül csöndesen
Az egész mulandóság.

 

Szüret tüzei mellett
Próbáljunk melegedni,
Szüret nótái mellett,
Míg venyigelomb pirkad,
Próbáljuk meg csöndesen
A tavaszt elfeledni!

 

Enyém e dalos ősz most,
Enyém az őszi pompa,
Enyém e bús mosolygás.
Venyige lombja pirkad
És megszépülsz csöndesen
Bánat, nagy őszirózsa!

Juhász Gyula

Ajánlások, referenciák

vendegkonyv

Kispejlovam lovarda

www.kispejlovam.hu

www.bordalok.hu

Keress a Facebook-on