Archívum

Májusi Borklub avagy Borvirágos zenéket a borivóknak

Kedves BorBarátaink!

Az évad utolsó Borvirág Borklubján - május 19.-én, kedden a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban - tokaji borokat kóstolgattunk. Leghíresebb borvidékünk a " Sátor hegytől a sátor hegyig" terjed, azaz Abaújszántónál kezdődik és Sátoraljaújhelynél ér véget. A borvidék sokszereplős: Az ismert nagyok mellett, több mint száz kisebb pincészet foglalkozik borkészítéssel, palackozással és sok közülük a kísérletező kedvű extraneánus, azaz nem helybéli. Egy ilyen kísérletező kedvű budapesti borász abaújszántói pincéjét - a Galambos Pincészetet - volt módunk megismerni és talán közelebb jutottunk a titokhoz, hogy mi az a vonzerő, ami évszázadokon keresztül a borvidékre csábította a különleges borokra vágyó borkészítőket.
Gyönyörű száraz furmintot, hárslevelűt és hárminintot kortyolgattunk majd vidám bordalokkal és borversekkel zártuk az estet.

" Kedves Zenekar!

Ivó nap alkalmából az ősi magyar szokás szerint megemlékeztünk a világhírű tokaji borokról, azon belül a számunkra kedve Galambos Pincészetről. Reméljük, adja Isten, hogy minél többször legyen részünk ilyen színvonalas előadásból és a vele párórosult finom tokaji borkóstolásból, megemlítve a különleges Hármint borok királynőjéről.

Szeretettel és tisztelettel:

Veréb Elemér és Erzsike

Bp., 2015. 05. 19."