Kedves "Borvirágok" Köszönöm, hogy Sopron városába is ellátogattak, és megismertették velünk a kíváló magyar bordalokat. Bízom benne, hogy a jövőben is viszontláthatjuk a "Borvirágokat".

(Sopron, 2010. 09.10. Üdvözlettel: Lajber Eszter Pro Cultura Sopron Nonprofit Kft.)

Látogatók

04669335
Ma
Tegnap
A héten
A hónapban
32
53
85
2534

IP-címed: 3.142.142.2
2024-04-23 09:22

Archívum

Májusi-Borklub

Kedves BorBarátaink!

Május 7-én a Borvirág Klub vendége volt a Hajós-Bajai Borvidék legdinamikusabban fejlődő Pincészete, a Koch Borászat.

A név 13 generáció óta ismert a borvidéken, hiszen az 1700-as évek közepén betelepült sváb ősök - magukkal hozva a a szőlőművelés kultúráját - még a legmostohább időkben is megtartották saját szőlőiket és a borok szeretetét.

A borászatot Koch Csaba tulajdonos-borász mutata be, aki felsőfokú szőlész-borász szakmérnöki képesítéssel rövid idő alatt vált a borvidék egyik sikeremberévé.

Az első fél hektár saját szőlőjét még érettségi jutalomként kapta a nagyapjától 1991-ben Hajóson. Az eltelt évek során a birtok 100 hektár fölé hízott és ma már Villányban is birtokol 10 hektár területet. A császártöltési kis löszbe vájt családi pincét hamar kinőtte és Borota község külterületén egy mintaszerű üzemet hozott létre, az ősökre emlékeztető kádármúzeummal, a mai igényekhez igazodó panzióval és vendéglátással.

Koch Csaba a minőség-orientált termeléstechnológiára esküszik és azt vallja, hogy a szőlő minősége szempontjából a napsütéses órák száma a legfontosabb tényező, amiben a borvidék nem szűkölködik, hiszen ez országos viszonylatban bizonyítottan itt a legmagasabb! Marketing ötletekért sem megy a szomszédba! Élő borhőmérővel ellátott fehér és rosé boraira bizton emlékszik majd, aki egyszer találkozott velük!!!

A Borvirág Borklubon öt hajós-bajai és két villányi borral mutatkozott be. Ismét kellemes, élménygazdag estében volt részünk!

Bemutatkozó

Gondolatok

Szüret tüzei égnek,
Szólnak szüreti nóták
S a szőlőhegyek hátán
Venyige lombja pirkad
És megszépül csöndesen
Az egész mulandóság.

 

Szüret tüzei mellett
Próbáljunk melegedni,
Szüret nótái mellett,
Míg venyigelomb pirkad,
Próbáljuk meg csöndesen
A tavaszt elfeledni!

 

Enyém e dalos ősz most,
Enyém az őszi pompa,
Enyém e bús mosolygás.
Venyige lombja pirkad
És megszépülsz csöndesen
Bánat, nagy őszirózsa!

Juhász Gyula

Ajánlások, referenciák

vendegkonyv

Kispejlovam lovarda

www.kispejlovam.hu

www.bordalok.hu

Keress a Facebook-on