A "BORVIRÁGOK" kiváló, nagysikerű szereplését köszönöm Székesfehérvár nevében, 2010. június 26-án, ahol a közönség végtelen örömmel fogadta Őket!

(A rendező Gárdonyi Géza Művelődési Ház nevében: Szikra János szervező - HAJRÁ!!!)

Látogatók

02342992
Ma
Tegnap
A héten
A hónapban
418
541
6353
16768

IP-címed: 54.226.4.91
2019-05-20 13:31

IV. Bornépek dalai népzenei verseny

A 2008. november 7-én a Skanzen kongresszusi termében került megrendezésre a Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht., a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és az Etnofon Népzenei Kiadó által meghirdetett IV. Bornépek dalai népzenei verseny.

A rendezvény  célja ugyanaz volt, mint az előző években: hogy a szőlőműveléssel, borral, mulatással kapcsolatos dal- és zenekultúra feledésbe merült, vagy rejtőzködő, eddig ismeretlen értékei nagyobb nyilvánosságot kapjanak, s ez által újraéledjenek, ismét az ünnep részévé váljanak. A zsűri tagjai PhD. Balogh Balázs néprajzkutató, Berán István, a Tánház Egyesület ügyvezetője, PhD. Juhász Katalin folklorista, Zilai Zoltán, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht. ügyvezető igazgatója, egykori néptáncos voltak. Az elnöki tisztet most is Kiss Ferenc népzenész, az Etnofon Records igazgatója vállalta.

A IV. Bornépek dalai népzenei versenyen  a Borvirág Zenekar műsorát különdíjakkal ismerték e. Az együttes, Vincze László szentendrei papírmerítő műhelyének gyönyörű bőrkötéses könyvével, valamint a Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht. meghívásával lett gazdagabb, miszerint koncertet adhatnak a jövő ősszel megrendezésre kerülő, 18. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztiválon. 

Az ünnepélyes eredményhirdetés egy remek vacsora kíséretében zajlott a Jászárokszállási Fogadóban. A résztvevők november 8-án és 9-én a Skanzen területén megrendezett Szent Márton Napi Újborfesztiválon gálakoncert keretében is bemutatták műsorukat.
 
Jövőre folytatjuk!

A szervezők nevében:
Förhénci Horváth Gyula
a verseny életre hívója

 

Bemutatkozó

Gondolatok

…mert a szőlővessző és a
Költő sorsa oly hasonló.
Költő és a szőlővessző
A világnak adja lelkét.
Szőlővessző lelke a bor,
A költőnek lelke a dal.
Lelkünket ha általadtuk
Borban, dalban a világnak:
Elhervadunk, elenyészünk.
És midőn már elenyésztünk:
Lelkeink, a bor s dal mellett
Vígad a világ!

Petőfi Sándor

Ajánlások, referenciák

vendegkonyv

Kispejlovam lovarda

www.kispejlovam.hu

www.bordalok.hu

Keress a Facebook-on